MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020- Choice Filling & Seat Allotment Result (MPPEB Higher Secondary Teacher)

By | February 21, 2020

Check MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020 Begin Soon @www.trc.mponline.gov.in, MPPEB VYAPAM Samvida Shikshak Higher Secondary Teacher Online Choice Filling Form

Latest News 9 Jan 2020: कल 10 जनवरी से प्रारम्भ होगी MP Samvida Shikshak Counselling 2020 की प्रक्रिया। आगामी सूचनाओं के लिए ऑफिशियल वेबसाइट एवं इस वेबसाइट को चेक करते रहे

MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020 will soon get started from 10th January 2020. MP Professional Examination Board (MP VYAPAM) is all set to begin Higher Secondary and Secondary Teachers Counselling for the candidates who have got selected in the MP TET Exam 2018. The counselling process will be continued till February 2020. Candidates need to go for MPPEB Samvida Shikshak (Higher Secondary Teacher) Online Choice Filling process first, to participate in the counselling of First, Second and Third Round. Here on this page we have updates latest information about the MPPEB Madhya Pradesh Samvida Shikshak Counselling Date Round 1st, 2nd, 3rd and Seat Allotment. Read the complete article to get the details.

Madhya Pradesh Samvida Shikshak Counselling 2020

Madhya Pradesh VYAPAM Board conducted the Teacher Eligibility Test for Higher Secondary and Secondary Teachers on 32000 Samvida Shikshak Vacancy in 2018. Several candidates participated in the exam and now for all the selected candidates will go through the MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020. According to the latest information the counselling process will begin from 10th January and will last on 1st February 2020. In this period the official authorities of MPPEB Madhya Pradesh will allot the schools and training centers to the candidates as per their choice or rules. MP Samvida Shikshak Choice Filling Online can be done through the official website www.trc.mponline.gov.in or peb.mp.gov.in.

MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020

MP Samvida Shikshak (Secondary/ Higher Secondary Teacher) Counselling 2020 Date and Details

Organization Professional Examination Board, Madhya Pradesh (MP VYAPAM)
Name of Post Samvida Shikshak Varg 1, 2 & 3
Article Category Counselling
Total Posts 32000 Posts
Start Date of Counselling 10th January 2020
Last Date of Counselling 01st February 2020
Merit List Release Date 01st March 2020
Official Website www.trc.mponline.gov.in, peb.mp.gov.in

MPPEB VYAPAM Samvida Shikshak Choice Filling Online Form Process 2020 (Varg 1, 2, 3)

Candidates need to Fill Online form of Choice Filling of Samvida Shikshak to appear in the Counselling Process of Varg 1, 2, 3.  By filling the choice filling form candidates can gives the names of places as per your choice. Final decision and merit list will be prepared by the official authorities only as per the rules and merit basis. We also recommend all the candidates to must refer the official website for more updates of MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020.

MP Samvida Shikshak Counselling 2020 Steps of Selection

Madhya Pradesh Samvida Shikshak Teacher Recruitment on 32000 Higher Secondary Teacher Posts will be done in various steps. Here we have listed as per the information below-

1. Registration Process
  2. Documents Upload
  3. Choice Filling Online
  4. Selection List
  5. Document Verification & Reporting

Madhya Pradesh Samvida Shikshak Training 2020

After the counselling, seat allotment process, training will be provided by the department. The MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Training will begin in March- April 2020. Soon the details will be shared by the official website or other media sources.

How to Check Madhya Pradesh Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling List

Candidates need to open the official website of the board to check the list of counselling. There the MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020 List will be shared by the board. If any candidate doesn’t find his/her name in the 1st List then we will suggest them to wait for the upcoming lists of counselling. The list can be checked by the name, roll number or application form number from the official website of Madhya Pradesh VYAPAM (MPPEB).

Click Here for Madhya Pradesh Samvida Shikshak Counselling List (Available Soon)

महत्वपूर्ण (Note)- दोस्तों इस पेज पर दी गयी MP Samvida Shikshak Varg 1, 2, 3 Counselling 2020 जानकारी का स्त्रोत सोशल मीडिया, अख़बार एवं अन्य वेबसाइट है। यह यूनिवर्सिटी अथवा किसी भी सरकारी अथवा प्राइवेट संसथान की आधिकारिक वेबसाइट नहीं है आपको होने वाली किसी भी असुविधा के लिए यह वेबसाइट www.myuniversity.in जिम्मेदार नहीं होगी। हमारा उद्देश्य आप तक जानकारी पहुंचाना है। आप कमेंट बॉक्स में अपने कमेंट ड्राप करके हमे लिख सकते है। हम आपकी मदद करने के प्रयास करेंगे। किसी भीखबर की पुष्टि के लिए आप संबंधित विभाग अथवा यूनिवर्सिटी की ऑफिशियल वेबसाइट को अवश्य चेक करे।  (Candidates must Visit official website of MPPEB Madhya Pradesh or VYAPAM Department for details of Counselling, Seat Allotment, Training and others).