Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020 Eligibility Apply Online

Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020 Available Soon @bihar-cetbed-lnmu.in, Apply Online Bihar BEd Common Entrance Test for Admission in BA BEd & BSc BEd 4 Years Course, Bihar BEd CET Schedule 2020 Bihar CET BEd Eligibility, Notification, Online Form, Application Fee @bihar-cetbed-lnmu.in

Good news for the candidates who are waiting for the Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020. This is the first time when the Common Entrance Test is Being Held in Bihar for the admission in 4 Years of Integrated BEd Program. The eligible and interested candidates would be able to fill the online Bihar BEd Integrated Application form 1st Feb 2020. If you are interested to take admission in 4 Years BEd Course then you must fulfill the eligibility criteria as per the official notification. The details of the Bihar BEd Common Entrance Test, Application Form, Eligibility, Selection etc can be checked through the official website. Here we have shared the comprehensive details of the exam on this page. Get the detailed information through this page.

Bihar CET BEd Application Form 2020

Biha BEd Integrated course is for the candidates who want to take admission in 4 Years Integrated Course of BA+ BEd/ BSc+ BEd. The official board will conduct the common entrance exam for the candidates to take admission in BEd Degree Colleges. The candidates will have to go through the entrance Exam, counseling and seat allotment process to take admission in the Bihar BEd Course. Candidate must download and check Bihar BEd Integrated Exam Notification before they apply for the course. The details can be checked through the official website bihar-cetbed-lnmu.in. Below we have provided complete schedule of BEd 4 Years Integrated Course.

Bihar BEd CET Online Application Form 2020

Bihar BEd Integrated Course Admission (BA+BEd/ BSc+ BEd) 2020

Organization Munger and Nalanda University, Bihar
Exam Name BEd Integrated Course (BA BEd & BSc BEd)
Application Mode Online
Date of Application Process 1st February 2020 to 2nd March 2020
Location Bihar
Exam Date 29 March 2020 Postponed till Next orders Due to COVID-19
Article Type BEd CET Notification
Official Website https://bihar-cetbed-lnmu.in

Note- आवेदन प्रक्रिया की जानकारी के लिए Helpline नंबर पर अवश्य संपर्क करे-

Helpline Number :- +91 9431041697 / 9431402591

Bihar BEd CET Eligibility 2020 (Common Entrance Exam)

The ordinance and regulation of Bihar CET Integrated Course is done by the Vice Chancellor Dr. R.K. Verma of Munger University, Ex Vice Chancellor of Nalanda University Dr. R.K. Sinha and by the Pr. A.K. Rai of B.N Mandal.  Interested candidates should have following eligibility criteria before applying for the BEd Integrated Course Bihar-

1. Candidate should belong from Bihar State and should have residential certificate.
  2. Applicant should have passed 10+2 from recognized board.
  3. Minimum marks for General Category students in Class 12th : 50% Marks
  4. Minimum marks for OBC Category students in Class 12th : 45% Marks
  5. Minimum marks for SC/ST Category students in 12th Class: 40% Marks

Bihar BEd CET Exam Application Fee/ Form Fee: The details of the application form can be checked through the official website and notification of Bihar BEd Common Entrance Exam.

Bihar Integrated BEd Exam Schedule 2020

Events Dates
Notification Out 31 Jan 2020
Application Form Start Date 2 Feb 2020
Online Form Last Date 2 March 2020
BEd CET Exam Date 29 March 2020 Postponed till Next Orders Due to COVID 19
BEd Common Entrance Test Result Date Update Soon
Counseling Start Date  Update Soon
Seat Allotment Starts  Update Soon
Commencement of Classes  Update Soon

How to Apply Online for Bihar BEd Integrated Course Online Form 2020

1. Go to the official website of Bihar Common Entrance Test BEd: https://bihar-cetbed-lnmu.in
  2. Download Bihar BEd CET Notification 2020.
  3. Eligible candidates, now click on apply online link.
  4. Fill the application form of BEd CET Exam Bihar.
  5. Pay Application Fee as per category.
  6. In the end take a print out application and receipt for further uses.
Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020 Link 1- Click Here (Available Soon)

Link 2- Click Here

Bihar BEd CET Official Website Click Here

Also Check-

SBTE Bihar Diploma Result  Click Here
AKU Bihar B.Tech 2, 4, 6, 8 Semester Result 2020 Click Here

महत्वपूर्ण (Note)- दोस्तों इस पेज पर दी गयी Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020 जानकारी का स्त्रोत सोशल मीडिया, अख़बार एवं अन्य वेबसाइट है। यह यूनिवर्सिटी अथवा किसी भी सरकारी अथवा प्राइवेट संसथान की आधिकारिक वेबसाइट नहीं है आपको होने वाली किसी भी असुविधा के लिए यह वेबसाइट www.myuniversity.in जिम्मेदार नहीं होगी। हमारा उद्देश्य आप तक जानकारी पहुंचाना है। आप कमेंट बॉक्स में अपने कमेंट ड्राप करके हमे लिख सकते है। हम आपकी मदद करने के प्रयास करेंगे। किसी भी खबर की पुष्टि के लिए आप संबंधित विभाग की ऑफिशियल वेबसाइट को अवश्य चेक करे।

8 thoughts on “Bihar Integrated BEd CET Online Application Form 2020 Eligibility Apply Online”