Rajasthan Home Guard Recruitment 2020 Notification 2500 Posts Online Form

Rajasthan Home Guard 2500 Posts Recruitment 2020 Notification Online Application Start from 10 June 2020, 2500 पदों पर राजस्थान होम गार्ड की भर्ती का विज्ञापन जारी Rajasthan Home Guard Vacancy Online Form Start From 10 June 2020, Rajasthan Home Guard Bharti Eligibility, Age Limit, Selection Process, Qualification

Rajasthan Home Guard Recruitment 2020

One of the most awaited Rajasthan Home Guard Recruitment 2020 Notification for 2500 Posts Has now been released. Thousands of candidates were waiting for the release of Rajasthan Home Guard Vacancy. Now the wait is over and soon the online application process will start by the official website. On this page we have collected all the details related to job such as Eligibility, Qualification, Age Limit, Pay Scale, Selection Process and others. Candidates must refer the official Notification of Rajasthan Home Guard Bharti 2020 available at the department’s official website also to know the complete details. Read the full article to grab the job details.

Rajasthan Home Guard Recruitment Bharti 2020

Rajasthan Home Department released notification for 2500 Posts of Home Guard in State. Several candidates were waiting for this job opportunity for the very long time. Since the notification is now out so the candidates would also be able to Apply Online for Rajasthan Home Guard Bharti 2020 by the official website from the date 7-04-2020 to 6-05-2020. The online form can be submitted by the official website of department www.home.rajasthan.gov.in/homeguards in the given time frame. Candidates also download and read the details in official notification before applying for Home Guard Vacancy in Rajasthan.

राजस्थान होम गार्ड भर्ती 2020 नोटिफकेशन जारी

राजस्थान गृह रक्षा विभाग द्वारा 2500 होम गार्ड के पदों पर भर्ती का विज्ञापन जारी कर दिया गया है। इसके लिए दिनांक 10 June 2020 से ऑनलाइन आवेदन की प्रक्रिया शुरू की जाएगी। योग्य उम्मीदवार अपने आवेदन ऑनलाइन माध्यम से दिनांक 9 July 2020 तक विभाग को प्रस्तुत कर सकते है। इससे संबंधित अन्य जानकारियां जैसे की आयु सीमा, योग्यता, आवेदन शुल्क, चयन प्रर्किया आदि की जानकारी इस पोस्ट में हमने दी हुई है। अभ्यर्थी आवेदन से पूर्व विभाग द्वारा जारी Rajasthan Home Guard Recruitment 2020 ऑफिशियल नोटिफिकेशन एवं विभाग की ऑफिशियल वेबसाइट भी अवश्य चेक करे।

राजस्थान चालानी गार्ड भर्ती 2020

Rajasthan Home Guard Bharti 2020

Rajasthan Home Guard 2500 Vacancy 2020 District Wise

Post Name Home Guard
Department Rajasthan Home Guard Department
Total Posts 2500 Posts
Job Location Rajasthan
Application Mode Online
Article Category Notification
Online Application Process Period 7 April 2020 to 6 May 2020 10 June to 9 July 2020
Official Website www.home.rajasthan.gov.in/homeguards

Rajasthan Home Guard Bharti Recruitment 2020

Rajasthan Home Guard Bharti Qualification Required:  Candidates should have passed minimum 8th class from recognized board or school.

Rajasthan Home Guard Vacancy 2020

Rajasthan Police Home Guard Vacancy Age Limit: Applicant’s age limit should be between 18 years to 35 years as on 1-04-2020. For more details such as age relaxation and other must refer official Notification of Rajasthan Home Guard Recruitment 2020.

Rajasthan home guard Bharti physical 2020

Rajasthan Home Guard Bharti Required Physical Fitness Standards:

Rajasthan Home Guard Recruitment 2020 physical Standards

Rajasthan Home Guard Selection Process: Selection of the candidates will be done on the basis of following rounds-

• Written Exam
  • Physical Test
  • Medical Test
  • Document Verification

Candidates are advised to refer the official notification for selection process details of Rajasthan Home Guard Vacancy 2020.

Application Fee:

• General and OBC Category: 200/- Rupees
  • SC/ ST/ EWS/ MBC Category: 175/- Rupees

How to Apply for Rajasthan Home Guard Vacancy Online

1. Candidates required SSO ID to apply for the Rajasthan Home Guard Recruitment 2020.
  2. If any candidate does not have SSO ID then first he/she need to create it by sso.rajasthan.gov.in.
  3. Then click on Rajasthan Home Guard Recruitment Apply Online link.
  4. Fill details correctly in the online application form.
  5. Upload scanned copy of photograph and signature and pay the application fee.
  6. In the end click on the submit button.
  7. Also take a print out of your application form for further uses.

Click Here to Download Rajasthan Home Guard Bharti Notification

Click Here to Apply Online For Rajasthan Home Guard Vacancy 2020

महत्वपूर्ण (Disclaimer)- दोस्तों इस पेज पर दी गयी Rajasthan Home Guard Recruitment 2020 जानकारी का स्त्रोत सोशल मीडिया, अख़बार एवं अन्य वेबसाइट है। यह यूनिवर्सिटी अथवा किसी भी सरकारी अथवा प्राइवेट संसथान की आधिकारिक वेबसाइट नहीं है आपको होने वाली किसी भी असुविधा के लिए यह वेबसाइट www.myuniversity.in जिम्मेदार नहीं होगी। हमारा उद्देश्य आप तक जानकारी पहुंचाना है। आप कमेंट बॉक्स में अपने कमेंट ड्राप करके हमे लिख सकते है। हम आपकी मदद करने के प्रयास करेंगे। किसी भी खबर की पुष्टि के लिए आप संबंधित विभाग अथवा यूनिवर्सिटी की ऑफिशियल वेबसाइट को अवश्य चेक करे।  (Candidates must Visit official website of Rajasthan Home Guard Department to check the official information about notification and recruitment.)